eFenKa nieuws

Breng ‘beheer’ terug in wagenparkbeheer.

2016/05/18


Administratie is belangrijk, beheer is beter. Administratie is nu. Beheer is nu en het verleden en de toekomst. Zet beheer terug in je wagenpark-beheer. 


Lees verder

De bedrijfswagen en de alternatieven.

2016/03/09


Volgens SD worx zijn er 5 duurzame alternatieven voor de bedrijfswagen. 5 alternatieven die ook financieel interessant zijn voor werknemer én werkgever. Wij streven ernaar om alle alternatieven mogelijk te maken in eFenKa. Jammer dat voor sommige alternatieven nog een wettelijk kader ontbreekt.

  1. Het mobiliteitsbudget
  2. De fiets
  3. Het sociaal abonnement
  4. Railease
  5. De bedrijfswagen

Lees verder

Minimum voordelen van alle aard stijgt in 2016 tot 1260,00 euro

2016/01/05


Reeds enkele jaren is door de lage inflatie het minimum voordeel van alle aard gelijk aan 1250,00 euro. Ingevolge de lichte indexstijging tijdens het voorbije jaar 2015 verhoogt het minimumvoordeel tot 1260,00 euro voor het jaar 2016 (1) De indexatie van het minimum komt bovenop de nieuwe referentie-uitstoot die eveneens geldt vanaf 1 januari 2016. Voor de goede orde zetten we nog alles eens op een rij.


Lees verder

Mobiele applicatie om gegevens te bekijken.

2015/11/19


eFenKa is een wagenparkbeheer systeem dat alle gegevens bundelt van het wagenpark (Wagens, bestuurders, leveranciers, facturen, brandstof, boetes, schades, … )

Met al deze gegevens kan de fleetmanager snellere en betere beslissingen nemen. De fleetmanager kan ook toegang geven tot andere personen dan hem. Deze personen kunnen dan aan de hand van hun rechten, meer of minder gegevens raadplegen en aanpassen.

Vanaf heden kan ook iedere bestuurder zijn eigen gegevens bekijken vanop zijn smartphone.


Lees verder

Accijnsverhoging diesel vanaf vandaag

2015/11/03


Op 3 november verhogen de accijnzen op diesel. Dat bevestigt het kabinet van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA).

 

De accijnsverhogingen maken deel uit van de taxshift.


Lees verder

Link2Fleet schrijft over eFenKa

2015/10/26


Link2Fleet kwam onze softwareoplossing bekijken. Het artikel is terug te vinden op hun website en in hun magazine.


Lees verder

Zelfsturende wagens programmeren brengt morele problemen met zich mee

2015/10/22


Zelfsturende wagen zullen veiliger zijn dan wagens die door mensen bestuurd worden. Computers maken namelijk geen fouten. Maar wat als er een overmijdelijk accident staat te gebeuren?


Lees verder

Stop de bedrijfswagen in een mobiliteitsbudget

2015/06/22


Stel zelf je mobiliteit samen. Kleinere auto in combinatie met een treinabonnement en een fiets. Of een parkeerplek buiten de stad met een fiets. Flexibeler invullen van het bedrag. Minder files en groener. Is het zo simpel?


Lees verder